OPTIONALE

Ne dorim mai multa arta pentru copii!

Artele – ofera oportunitati copiilor sa-si exprime ideile si sentimentele in timp ce invata despre acestea.

Copiii au posibilitatea de a lucra in fiecare zi pictura,muzica,teatru,dans,ateliere creative,etc.

Pictura/Desen – este o indemanare care poate si ar trebui sa fie invatata de toti copiii.

Sesiunile saptamanale sunt proiectate astfel incat un copil poate sa participe oricand in timpul anului.

Scopul acestui optional este de a exersa aptitudinile de artisti ale copiilor si de a-i ajuta sa-si dezvolte abilitatile de creatori, totodata fiind si distractiv.

Dansul – este poate cea mai cunoscuta forma de exprimare artistica. Dansul poate fi perceput ca un joc in echipa sau ca o activitate individuala, menita sa dezvolte calitatile motrice.

Natura dansului il face usor de abordat prin joc,inventivitate si energie. Indiferent de varsta, gen si nationalitate, copiii vorbesc acelasi limbaj – DANSUL.

Arta Teatrala – Vrei sa dezvolti latura artistica a copilului tau? Sa il provoci sa socializeze mai usor?

Alegeti cursurile de arta teatrala.

Copiii vor fi expusi la activități distractive care promovează spontaneitatea și creșterea nivelului -artistic, îmbunătățind abilitățile lor sociale, ascultare activă și abilități de rezolvare a problemelor.

Exercițiile de clasă vor dezvolta în continuare abilitățile imaginației, încrederea în sine și comunicare ale copilului.

Atelier Creativ – Un optional gandit pentru copiii de toate varstele cu inclinatii spre arte plastice, modelaj si olarit.

Stimuleaza imaginatia si descarca energiile negative. Este recomandat de catre specialistii britanici in domeniul educatiei ca una dintre cele mai eficiente metode pentru dezvoltarea dexteritatii,orientarii in spatiu si a motricitatii copilului.

Descopera micul Picasso din copilul tau!

Balet – Este o forma a dansului cu miscari precise si gratioase ale corpului.Practicarea acestei minunate discipline adduce de la sine un aliniament corporal de invidiat. Copiii invata sa aiba o postura corecta si practica elemente menite sa la perfectioneze calitati motrice, flexibilitate, atentie si muzicalitate.

Arte Martiale – Artele martiale impun, prin specificul lor,o rigoare si o disciplina demna de admirat. Daca ai un copil cu o energie debordanta ce trebuie canalizata constructiv, recomandam cu incredere optionalul de arte martiale.

Aici copiii isi pot insusi valorile si intelepciunea unei discipline cu o vechime de peste 6000 de ani ce nu si-a pierdut din esenta. Antrenorul are experienta in lucrul cu copiii si, prin sprijinul lui, putem accede la performante remarcabile din partea copiilor nostri.

Muzica – este un limbaj universal. Exprima emotiile noastre comune si ne inspira pe noi toti.

Optionalul de muzica este conceput pentru a ghida copiii in stadii incipiente de dezvoltare

muzicala. Scopul nostru este de a permite tuturor copiilor să realizeze competențe muzicale, capacitatea de a cânta în ton și de a păstra un ritm precis.

Copilaria este momentul optim de a hrăni și de a dezvolta capacitatea muzicala înnăscuta.

Cercetările au dovedit că mai devreme este mai bine decât mai târziu. Cursurile de muzica ajung la curiozitatea naturală a copilului si stimuleaza învățarea prin joc muzical, descoperire și creativitate.

“Learn 2b” – “Invat sa devin…” – pune in preactica imbinarea pedagogiei formale, ideile pedagogiilor alternative, conceptele psihologice modern, promovand conceptul de dezvoltare holista a copilului, avand in vedere capacitatile, deprinderile, atitudinile ce tin de dezvoltarea socio- emotionala, cognitive si psiho-motrica.