Despre noi

Totusi, ne vedem nevoiti, ca adulti responsabili, sa schimbam frumoasele magii ale povestilor cu cele in care copiii joaca rolul principal.

Intr-o astfel de situatie, chiar daca putem parea personjele care nu sunt intotdeauna pe placul celor mai multi copii, trebuie sa ne asumam rolul si sa il transformam intr-unul de care cei mici isi vor aminti cu placere peste ani.

Noi, cei care avem grija ca gradinita Simsala Grimm sa fie pe placul celor mici si apreciata de toti parintii, suntem animati de cele mai nobile dorinte vis à vis de fericirea celor mici. Pe langa studiile de specialitate – pedagogie, psihologie etc. – pasiunea comuna pentru copii este cea care ne reuneste si ne determina sa le oferim celor mici tot ce putem avea mai bun in noi.

Stim ca pentru a forma un om este nevoie de multa munca, rabdare si daruire. Initiatorii acestui proiect de suflet, parinti a trei copii frumosi. De aceea, ne-am ales colaboratorii dupa principii care rezoneaza atat cu necesitatile de baza ale unei educatii solide cat si cu cele mai noi tendinte in acest domeniu atat de vast si de variat care defineste copilaria si in acelasi timp individualizeaza fiecare copil.

Orele pe care le vom petrece impreuna cu copiii vor fi dedicate educarii spiritului analitic de care dau dovada cei mici precum si a invatarii unor reguli ce tin de aspectul moral si etic al existentei.

Toate acestea vor lua forme ludice pentru ca unui copil ii este cel mai usor sa invete prin joc. Vom integra in mod inspirat si cerintele de baza ale mediului scolar, mediu in care copiii se vor gasi si regasi dupa ce ne vom lua un “la revedere” plin de regrete ca timpul nu sta pe loc.

Pentru ca la aceasta varsta este cea mai buna perioada de deprindere a unei limbi straine, am inclus in un progam distinct in care cei mici vor deprinde primele notiuni ale limbii engleze dar si elemente ale culturii britanice.

Chiar daca toti colaboratorii nostri cunosc destul de bine limba engleza cat sa sustina cu usurinta o conversatie cu un pusti curios, specialistul care o va face sa para a doua limba materna a copilului care vine la noi, gradinita Simsala Grimm. Acum, dupa ce am rezolvat treburile asa zis serioase, este timpul si pentru putina relaxare. In acest scop asiguram sedinte de inot dar si de baschet pentru copii. Substratul acestui demers? Dictonul latin “Men sana in corpore sano” a carui valoare de adevar a fost probata in cateva zeci de secole.

Grija si atentia cu care trebuie inconjurat un copil depaseste cu mult nivelul la care gradinita isi atinge limitele. De aceea, ne-am extins oferta si pentru copiii deja aflati la varsta scolara mica (clasele I-IV) printr-un program de after school.

Cu facilitati precum conducerea celor mici in siguranta folosind mijloacele de transport proprii de la scoala pana la sediul nostru, programul After School Simsala Grimm include atat aspecte precum efectuarea temelor pentru acasa sau relaxare prin activitati recreative cat si invatarea si stapanirea unei limbi straine. In acest scop ne-am orientatspre limba engleza, limba a carei raspandire globala este mai mult decat evidenta.

Pregatirea si formarea copiiilor pentru a deveni viitori oameni de succes este un deziderat care se rasfrange si asupra programului de after school nu numai asupra celui de gradinita.Ii intampinam cu drag pe toti cei ce doresc sa patrunda pe usa din fata a universului Simsala Grimm pentru a iesi cu un bagaj bogat de noi depinderi si abilitati de care se vor folosi cu incredere toata viata. Am vorbit cateva randuri mai sus de parerea de rau resimtita in momenul despartirii de cei mici cand ne vor parasi pentru a pasi pe lungul si bogatul drum al formarii scolare. Ne-am bucura sincer daca macar o parte dintre cei de la gradinita vor alege programul de after school al Simsala Grimm.

Avantaje

  • Cladire proprie

    Gradinita isi desfasoara activitatea intr-un spatiu luminos, structurat pe 2 nivele(parter si etaj), compus din sali de clasa, sala de mese, grupuri sanitare, oficiu alimentar, vestiar, birou, punct sanitar, curte amenajata.

  • Bucatarie proprie

    O dieta echilibrata este bazata pe toate principiile alimentare din piramida alimentelor, un copil putand avea acelasi meniu ca si un adult, insa in cazul lui difera cantitatea de alimente consumata, precum si numarul de portii. Gradinita Simsala Grimm detine autorizatia de functionare a unei cantine proprii atfel oferind copiilor meniuri diversificate, pe gustul acestora.

  • Numar redus de copii / grupa

    Copiii sunt impartiti pe grupe de varsta, cu un maxim de 9-10 copii per grupa. In cadrul fiecarei grupe exista o diferenta de varsta de maxim 6 luni intre copii. Fiecare grupa are o educatoare care ramane alaturi de ei pe intreaga perioada de activitati, desfasurate in prima parte a zilei.